open-navfaktor-logo
search
MIlionski projekat
U proljeće 2023. godine završavaju se tri objekta poslovno-sportskog centra na Bjelašnici
Poslovno-sportski centar vrijedan 20 miliona maraka gradi se na olimpijskoj planini Bjelašnica, a sve to finansira Općina Trnovo.
23.11.2022. u 08:48
get url
text
Bjelašnica

- Izgradnja poslovno-sportskog centra počela je 2020. godine, kada su počeli radovi na izgradnji sportske dvorane, relax centra i administrativni objekat Općine Trnovo, a završetak sva tri objekta planiran je na proljeće 2023. godine - rekao je pomoćnik načelnika Trnova Osman Smječanin.

Do sada su završeni grubi građevinski radovi na sportskoj dvorani i izvode se zanatski radovi koji su pri kraju.

- Sportska dvorana povezana je i sa relax centrom u kojem je planirana gradnja bazena i saune sa svim sadržajima koji su potrebni za trening sportaša koji budu gostovali na ovom lokalitetu. Na ovaj objekat se veže i hotel koji prema planu broji 96 kreveta sa svim sadržajima, te administrativna zgrada Općine u kojoj će biti smještena kompletna administracija Općine. Ovih dana treba da dođe oprema iz Elana, tribine, koševi i sve ostalo što treba ugraditi u sportsku dvoranu. Završeni su i infrastrukturni objekti uz sportsku dvoranu i nadamo se da će u proljeće 2023. godine sportska dvorana početi sa radom - kazao je Smječanin.

Grubi građevinski radovi završeni su i na objektu relax centra.

- U prizemlju objekta počelo je molovanje i lijepi se keramika, radi se na bazenu, sauni i prostoru za fitnes. Pri kraju je izgradnja kuglane i naručena je oprema i očekujemo ubrzo isporuku – ističe Smječanin.

Počela je izgradnja i sportskih terena, a predviđeno je projektom da se izgrade dva fudbalska terena.

- To će biti teren sa prirodnom travom i tribinom koja će moći primiti hiljadu gledalaca. Drugi teren će biti sa vještačkom travom i pod balonom. Ispred sportske dvorane bit će tereni za odbojku, košarku, mali fudbal i tenis. Svi ovi objekti trebaju se završiti 2003. godine, osim tribina na stadionu i rezervoara i to bi se radilo 2024. godine – kaže Smječanin i dodaje da u Općini Trnovo očekuju da će ovaj projekat novčano pomoći i Vlada Kantona Sarajevo.

Poslovno-sportski centar smješten je na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini oko 1.300 metara, u blizini Babinog dola. Ovaj urbanistički projekat podijeljen je na izgradnju objekata koje direktno finansira Općina Trnovo, te na objekte koji su apartmanske namjene. Objekti u direktnom finansiranju Općine su dvorana, relax centar i administrativni objekat Općine Trnovo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.