open-navfaktor-logo
search
Sastanak
U pripremi uvezivanje elektronske naplate cestarine na autocestama u BiH i Srbiji
Sastanak na temu uvezivanja elektronske naplate cestarine između javnih preduzeća iz Bosne i Hercegovine i Srbije održan je u četvrtak na poziv JP Putevi Srbije.
27.10.2022. u 14:29
get url
text

Sastanku su prisustvovale delegacije JP Autoceste FBiH i JP Autoputevi RS-a, predvođena direktorima Elmedinom Voloderom i Slobodanom Stanarevićem zajedno s kolegama iz JP Putevi Srbije.

Tokom razgovora iskazana je volja i spremnost za uvezivanjem elektronske naplate cestarine između ova tri javna poduzeća kako bi se krajnjem korisniku autoceste omogućilo što jednostavnije i efikasnije korištenje autoceste, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder naglasio je spremnost za realizaciju dogovora, te napomenuo da je svrha sastanka i dogovora zajednički interes svih strana za što zadovoljnije korisnike autocesta i brži i jednostavniji prolazak kroz naplatne stanice.

Dogovoreno je da se u narednom periodu pripremi sporazum o suradnji koji bi trebao biti potpisan u Banjoj Luci. Termin će biti naknadno dogovoren, dok će timovi za realizaciju početi s pripremama već naredne sedmice, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.