open-navfaktor-logo
search
U toku hapšenja
U pretresima u akciji "Maglić" nađen novac, oružje i municija, specijalci u zatvorima u Foči i Trebinju
U akciji kodnog naziva "Maglić" koja se sprovodi na 28 lokacija širom Republike Srpske, uključujući i pretrese kazneno-popravnih zavoda Foča i Trebinje, pronađena je veća količina novca, oružja i municije, koji se mogu dovesti u vezi sa određenim krivičnim djelima.
12.02.2020. u 10:08
get url
text

U toku je hapšenje osumnjičenih.

Akciju sprovodi Uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a, a usmjerena je na hapšenje osoba osumnjičenih da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Pretresi se obavljaju na području Banje Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava. 

- U toku su pretresi zatvora, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a RS-a. Sve aktivnosti se provovde pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje - potvrđeno je iz MUP-a RS-a.

Iz trebinjskog Tužilaštva su potvrdili da se pretresi vrše pod njihovim nadzorom i po naredbama Osnovnog suda u Foči, a da će više informacija moći saopćiti nakon završenih aktivnosti na terenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.