open-navfaktor-logo
search
Glavni odbor SDA
U Predsjedništvo SDA izabrani Aljoša Čampara, Senad Bratić, Čedomir Lukić, Ivica Šarić...
S liste koju je predložio predsjednik SDA Bakir Izetbegović u Predsjedništvo SDA ušli su aklamacijom Glavnog odbora Čedomir Lukić, Ivica Šarić, Sanjin Kodrić, Admir Mulaosmanović, Emir Hadžihafizbegović, Haris Zahiragić, Alma Čolo i Fadil Novalić
05.10.2019. u 15:54
get url
text

Završena je sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA). Za generalnog sekretara stranke je imenovan Halid Genjac. Izabrani su također 14 članova Glavnog odbora, kao i rukovodstvo tog tijela, te 17 članova Predsjedništva SDA.

Članovi Glavnog odbora SDA danas su birali Predsjedništvo stranke s dvije liste. Na prvoj listi nalazili su se kandidati koji su u Predsjedništvo birani po broju glasova, dok je druga lista izglasavana aklamacijom.

Na prvoj listi izabrano je ukupno devet članova Predsjedništva SDA, među kojima su: Aljoša Čampara (62 glasa), Denijal Tulumović (61 glas), Senad Bratić (53 glasa), Ramiz Salkić (53 glasa), Osman Ćatić (47 glasova), Sedad Dedić (43 glasa), Nermin Mandra (43 glasa), Dževad Mahmutović (38 glasova). Kao deveti član s prve liste izabran je i Elvir Hadžiomerović sa 33 glasa bez obzira što su tri kandidata dobila više glasova, ali je on izabran jer dolazi s područja RS-a.

{$galerijaFotografija}

Sa područja RS-a izabrana su četiri člana Predsjedništva.

S druge liste, koju je predložio predsjednik SDA Bakir Izetbegović u Predsjedništvo SDA ušli su aklamacijom Glavnog odbora Čedomir Lukić, Ivica Šarić, Sanjin Kodrić, Admir Mulaosmanović, Emir Hadžihafizbegović, Haris Zahiragić, Alma Čolo i Fadil Novalić.

Predsjednik Glavnog odbora je Šerif Špago, a za zamjenike su izabrani Mirela Mateša, Željko Panić, Alija Tabaković i Jasmina Tokić-Biščević.

Press Glavni odbor SDA 05.10.2019.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.