open-navfaktor-logo
search
Nesreća
U požaru u njemačkom zoološkom vrtu izgorjele životinje
Krefeldski zoološki vrt u blizini holandske granice saopćio je da je cijela kuća s majmunima izgorjela, kao i sve životinje unutra
01.01.2020. u 13:15
get url
text

U požaru u zoološkom vrtu u zapadnoj Njemačkoj stradao je veliki broj životinja u ranim satima nove godine, saopćile su vlasti. Nisu komentarisali izvještaje lokalnih medija da je požar započet pirotehičkim sredstvima od novogodišnjeg vatrometa.

Krefeldski zoološki vrt u blizini holandske granice saopćio je da je cijela kuća s majmunima izgorila, kao i sve životinje unutra. Novinska agencija dpa, citirajući službenike, izvijestila je su uginule životinje uključivale čimpanze, orangutane i dvije gorile, kao i šišmiše i ptice.

Zoološki vrt saopćio je kako obližnji Gorilla Garden ipak nije planuo. Gorila Kidogo i njegova obitelj su živi, zoološki vrt je napisao na svom Facebook profilu rano u srijedu.

- Neponovljiva tragedija pogodila nas je nešto iza ponoći. Naša kuća s majmunima izgorila je do temelja - saopćeno je iz zoološkog vrta.

I zoološki vrt i grad saopćili su da ne znaju uzrok požara i da policija vodi istragu. 

 

UPDATE Unser Kollege Leonhard Giesberts von Blaulichtnews Krefeld ist vor Ort. Als die Feuerwehr eintraf, stand die Anlage bereits im Vollbrand. Die Stimmung ist erdrückend, es besteht wenig Hoffnung auf Überlebende. Ausführliche Informationen folgen morgen auf der Seite der Kollegen. Bockum: Fenster geschlossen halten Das Affenhaus im Zoo scheint in Vollbrand zu stehen. | Jens Ehlen | ST

Posted by We love Krefeld on Tuesday, December 31, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.