Subota, 23.09.2023.
Specijalističke preglede obavili ljekari iz Tuzle
FOTO: Anadolija

U Potočarima obavljeni prvi specijalistički pregledi

U novoizgrađenoj MFS-EMMAUS-ovoj ambulanti u Potočarima, danas su pružene prve specijalističke usluge za stanovništvo Srebrenice. 

Pružili su ih ljekari Tuzlanskog kantona predvođeni prof.dr. Šekibom Umihanićem, pomoćnikom direktora za medicinska pitanja UKC-a Tuzla. Osim njega, intervencije su pružili i drugi članovi tima prof. dr. Zijah Rifatbegović, načelnik klinike za hirurgiju UKC-a u Tuzla, prim. dr.  Ferid Konjić specijalista opće i subspecijalista abdomenalne hirurgije na UKC-u, dr. Jusuf Hodžić specijalista interne medicine na Poliklinici Centar Eurofarm, dr. medicinskih nauka Nusret Ramić specijalista opšte i subspecijalista torakalne hirurgije UKC-a i Sead Mehmedović medicinski tehničar, izvršili su preglede i definirali dalje aktivnosti u radu ambulante.

U koordinaciji s navedenim timom u narednom periodu nastaviti će se sa radom u skladu sa uočenim problemima. Pacijenti nisu krili oduševljenje da su na usluzi imali eminentne ljekare različite specijalnosti do čijih usluge su vrlo često, teško ili nikako dolazili zbog nedostupnosti i drugih poteškoća u zdravstvenom sistemu, saopćeno je iz MFS-Emmaus.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh