Subota, 30.09.2023.
Ulica Put života
FOTO: Faktor

U popodnevnoj špici izbjegavajte ulice Hamdije Čemerlića i Put života

Prije nekoliko dana počela je izgradnja kružnog toka u sarajevskom naselju Pofalići, na spoju ulica Hamdije Čemerlića i Put života, što je izazvalo velike saobraćajne gužve, posebno u špici oko 17 sati kada se većina građana vraća s posla.

Vozači u Sarajevu teško se snalaze jer ne znaju koje su ulice zatvorene. Kažu, nema ni znakova upozorenja kojim pravcem da se kreću. Amer Karičić, inženjer saobraćaja u Direkciji za puteve KS, tvrdi da znakovi postoje, ali ako ne obraćate dovoljno pažnju, nađete se u saobraćajnoj gužvi što se i našem sagovorniku jednom dogodilo.

- Planirano je da se saobraćaj u kružnom toku pusti krajem maja bez asfaltiranja. Zatim bi počela druga faza ovog projekta i saobraćaj će se odvijati na ovom kružnom toku, a u isto vrijeme vršit će se asfaltiranje uz povremene obustave saobraćaja i izmještanje semafora. U četvrtak u Drinskoj ulici radit će se na izmještanju šahtova – rekao je Karičić.

Ukoliko se krećete iz pravca Mercatora prema zgradi Energoinvesta, vozila saobraćaju samo krajnjom desnom trakom. Ovom saobraćajnom trakom možete voziti prema tržnom centru Bingo i skrenuti desno. Ako nastavite u istom pravcu, morate skrenuti lijevo prema centru Jumbo i onda se morate vratiti ponovo do Mercatora.

Ako vozite iz pravca Kranjčevićeve ulice prema zgradi Energoinvesta, onda vozite pored Autobuske stanice Sarajevo i kada dođete do semafora, imate na raspolaganju jednu traku prema ulici Hamdije Čemerlića i jednu traku za automobile u suprotnom smjeru.

Ipak, najbolje je zaobići mjesto na kojem se gradi kružni tok, pogotovo u vrijeme popodnevne špice, svakako ako imate bilo kakav drugi alternativni pravac.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh