Banja Luka

U ponedjeljak otvaranje izložbe "Lično" fotografa Velije Hasanbegovića

Objavljeno: 17.11.2018. u 11:23

Bit će upriličeno i javno govorenje žrtava rata u Bosni i Hercegovini

 Izložba ostaje otvorena za posjetioce do 23.  novembra

FOTO: ARHIV

U Muzičkom paviljonu Staklenac u Banjoj Luci, u ponedjeljak 19. novembra u 19 sati, bit će otvorena izložba portreta "Lično", nastala u okviru projekta PRO-Budućnost. Također, bit će upriličeno javno govorenje žrtava rata – heroja mira o stradanjima koja su prošli tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Autor izložbe je fotograf Velija Hasanbegović, a "Lično" će po prvi put biti postavljena u Banjoj Luci. Na javnom govorenju će se prisutnima obratiti Janko Samouković iz Višegrada, Krešo Primorac iz Mostara i Amir Omerspahić iz Sarajeva, koji će svjedočiti o patnjama kroz koje su prošli tokom rata.

Na događaju se očekuje veliki broj zvanica, uključujući i predstavnike međunarodnih organizacija i lokalnih vlasti, aktivista, udruženja žrtava rata, mladih i ostalih bitnih aktera. Izložba ostaje otvorena za posjetioce do 23.  novembra 2018. godine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije