open-navfaktor-logo
search
Zahtjevaju izbore
U Podgorici protesti zbog smjene Bečića i Krivokapića: Skandirali "Izdaja, izdaja"
U Podgorici je večeras održan protest protiv najave formiranja manjinske vlade Crne Gore, nakon što su prošle sedmice izglasanja nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića i predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću.
09.02.2022. u 20:40
get url
text

Na protestu, na kojem se okupilo oko hiljadu građana, lider Demokratske Crne Gore i bivši predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je poručio da je rješenje političke krize održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

- Nije se ovaj dični narod okupio zbog bilo čije fotelje, već zbog odbrane narodne volje i glasova građana, koji su bez bilo kakvog interesa glasali za promjene - rekao je Bečić uoči protestne šetnje.

On je kazao da su se ljudi večeras okupili da kažu "ne" nepravdi, kršenju Ustava i osnovnih demokratskih principa.

- Ko god da je udario na narodnu volju, taj se uvijek odbio od tog stuba jačine, čestitosti i nepokolebljivosti - rekao je Bečić.

On je naveo da se večeras ujedinila Crna Gora koja ne trpi izdaju, obmanu, nepravdu i prevaru.

Bečić je rekao da se ovih dana čula, kako je rekao, izlizana teza da se okupljeni na večerašnjem skupu žele boriti za fotelje.

- Mi, koji smo na ulicama godinama i decenijama, se suprotstavljamo tiraniji, diktaturi i prevari. Ja sam došao bez fotelje, ali slobodno, među svojim narodom - rekao je Bečić.

On je kazao da se ovih dana čuje i teza da se manjinskom vladom Demokratska partija socijalista (DPS) ne vraća na vlast.

- Kažu da se ne vraća DPS, koji će činiti dvije trećine nove parlamentarne većine, bez kog se neće moći donijeti nijedna odluka - rekao je Bečić.

On je naveo da se na večerašnjem skupu brane postignuti rezultati u proteklih godinu i po, odnosno povaćanja plata, penzija, besplatni udžbenici, dječiji dodaci i naknade majkama.

- To nije odbrana bilo kog čovjeka zato što te naknade, povećanja i dodatke nije dobio jedan čovjek ili nacija, već svi - rekao je Bečić.

On je poručio da slobodan čovjek ne može da izabere da prekroji izbornu volju građana, dodajući da Demokrate žele da narod riješi novonastalu situaciju.

- Zato zahtijevamo raspisivanje lokanih izbora. Tražimo i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora - rekao je Bečić.

Protestu su prisustvovali i pojedini poslanici DF-a. Novo okupljanje najavljeno je za narednu srijedu u 18 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.