open-navfaktor-logo
search
Grad Sarajevo
U Podgorici i Novom Pazaru predstavljen program novogodišnje zabave u Sarajevu
Na konferenciji za novinare u podgoričkom hotelu Hilton predstavnici Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo najavili su veliki koncert regionalne zvijezde Hari Mata Harija koji će se ispred Vječne vatre održati u novogodišnjoj noći
23.11.2018. u 17:49
get url
text

Građanima Podgorice i Novog Pazara protekla dva dana prezentiran je program "Sarajevo novogodišnji centar regije", uz veliki interes medija, turističkih radnika i zvaničnika za ovogodišnje novogodišnje slavlje na otvorenom.

Na konferenciji za novinare u podgoričkom hotelu Hilton predstavnici Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo najavili su veliki koncert regionalne zvijezde Hari Mata Harija koji će se ispred Vječne vatre održati u novogodišnjoj noći.

Također, istaknuto je da trodnevna manifestacija obuhvata i koncert ozbiljne muzike u izvođenju ansambla Muzikart, te koncert kultne grupe Bombaj Štampa, u prvoj noći 2019. godine.

Medije u Crnoj Gori je posebno zanimalo da li postoji interes turističkih kompanija da uspostave aranžmane za putovanje u Sarajevo, pri čemu je na konferenciji za novinare istaknuto da već sada veliki broj agencija iz Hrvatske, ali i drugih zemalja regije nudi dolazak u Sarajevo na najbolju novogodišnju zabavu u regiji.

Prezentacija programa "Sarajevo novogodišnji centar regije" u Novom Pazaru je privukla veliku pažnju, a turistički radnici su najavili svoju podršku te dolazak u glavni grad BiH. Također, prisutnima su izneseni podaci o snažnom turističkom rastu u Sarajevu te, na upit novinara o novim projektima poput Trebevićke žičare i predstojećeg Evropskog olimpijskog festivala mladih EYOF.

Upućen je zajednički poziv građanima Podgorice i Novog Pazara da za novogodišnje praznike dođu u Sarajevo, a brojnim građanima ova dva grada uručene su posebne pozivnice za dolazak na trodnevni sarajevski spektakl za nešto više od mjesec dana, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.