open-navfaktor-logo
search
Adrenalin park
U Pionirskoj dolini sa novim sadržajima privlače sve više posjetilaca
Sa postupnim ublažavanjem mjere sprečavanja širenja zaraze koronavirusom Pionirska dolina u Sarajevu ponovo je oživjela i ima sve više posjetilaca.
13.08.2020. u 08:05
get url
text
Pionirska dolina

- Zadovoljni smo posjetom i u augustu i broj posjetilaca je približno isti kao u augustu proteklih godina kada je većina građana koristila godišnje odmore, pa je u odnosu na ostale mjesece broj posjeta bio smanjen, a sada je je još pandemija koronaviusa. Životinje su živjele uobičajeno, te su na svijet došla mladunčad mnogih životinja. Tu je i mnoštvo drugih novina što posjetu ovom parku čini zanimljivijom - kazala je Aldijana Hamza, glasnogovornica KJKP Park.

Posjetioci koji dolaze u Zoološki vrt moraju upotrebljavati zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva koja su postavljena na ulazu i održavati fizičku distancu.

Vlada Federacije BiH donijela odluku da 31. maja 2020. godine prestaje stanje nesreće uzrokovane pojavom novog koronavirusa na području FBiH. Za to vrijeme u Pionirskoj dolini vrijedno su se pripremali za privlačenje posjetilaca.

Dok nismo mogli primati posjetioce, pojašnjava Hamza, završili smo uređenje dva vještačka jezera. Ponovo je u funkciji i mini golf teren. Trenutno se gradi Adrenalin park u i trebao bi biti završen krajem augusta, a činit će ga tri vrlo interesantna dijela za potpunu adrenalinsku zabavu.

{$galerijaFotografija}

- Prvi dijelovi adrenalin parka u Pionirskoj dolini čija izgradnja je počela prije nešto više od dvije sedmice već su montirani, a radovi se odvijaju predviđenom dinamikom. Postavljena je nosiva konstrukcija i montiraju se posljednji dijelovi vještačke stijene za penjanje visine šest metara, a površina joj je veća od 50 metara kvadratnih. Prve sajle za zip-line su također postavljene, a u izgradnji su polazna i zaustavna platforma – pojašnjava naša sagovornica.

Pripreme za izgradnju adrenalinskih staza sa preprekama su u toku. Ovo je potpuno novi sadržaj i ponuda za sve posjetioce Pionirske doline i prvi ovakve vrste u centru Sarajeva.

- Nakon što bude završena izgradnja adrenalin parka koji će se prostirati na lijevoj strani Pionirske doline, od ulazne kapije, u hladu visokih stabala, bit će izvršena i obuka radnika koji će brinuti o sigurnosti djece i mladih. Adrenalin park u Pionirskoj dolini prostirat će se na površini oko 2.500 metara kvadratnih, a u planu je da ovaj prostor uskoro dobije i nove sadržaje koje će djeci biti na raspolaganju tokom zimskih mjeseci. Izgradnja adrenalin parka projekat je koji preduzeće Park i Pionirska dolina realiziraju uz punu podršku Općine Centar koja je osigurala sredstva za njegovu izgradnju i obuku radnika - ističe Aldijana Hamza.

Pionirska dolina, 12.08.2020
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.