Subota, 13.08.2022.
FOTO: Ines Lučić

U Pionirskoj dolini otvoren adrenalin park: Zabava za djecu od 7 do 15 godina

Mališani uzrasta od 7 do 15 godina, prirodan ambijent od 2.500 metara kvadratnih, adrenalinske staze s preprekama, zipline i vještačka stijena s četiri polja za penjanje, mnogo radosti i sreće današnja su slika Pionirske doline.

Novoizgrađeni adrenalin park u Pionirskoj dolini pušten je u rad, a prvi mališani koji su se danas okušali u adrenalinskim vještinama bili su najvjerniji ljubitelji ove dječije, zelene oaze.

Sreću u savladavanju prepreka prvim korisnicima adrenalin park poželjeli su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i Edin Abdurahmanović, direktor preduzeća Park.

Općina Centar je finansirala izgradnju novog, vrlo zanimljivog i prvog adrenalin parka ove vrste u grada jer je Pionirska dolina svega dva kilometara udaljena od centra.

Prostor za adernalinsku zabavu u potpuno prirodnom ambijentu, s lijeve strane nakon ulaza namijenjen je i prilagođen djeci od 7 do 15 godina, a danas je do kraja radnog vremena kao znak dobrodošlice bio potpuno besplatan.

Od sutra i svakog narednog dana na raspolaganju će biti tokom cjelodnevnog rada Pionirske doline, a 45 minutna zabave koštat će 5 KM.

Osim trostruke zabave, obuke i fizičke zaštite uposlenika, u cijenu je uključeno i korištenje zaštitne opreme koju će korisnici adrenalin parka koristiti dok savladavaju ono što ovaj novi sadržaj Pionirske doline nudi. Kako bi bio što ljepši, osim šarenih boja kojima su sprave ofarbane, izgrađene su i uređene pristupne staze i platoi. Dodatnu zaštitu nudi drvena ograda uklopljena u prirodni ambijent.

Djeca prilikom korištenja adrenalin parka moraju biti u pratnji odrasle osobe, moraju proći obuku o korištenju zaštitne opreme, biti odjevena i obuvena u sportskoj odjeću i obuću i svakako poštovati i primjenjivati upute osoblja koje radi u adrenalin parku. Naravno obavezno je i poštivanje epidemioloških mjera zbog korona virusa i fizičke distance.

Adrenalin park projekat je koji su preduzeće Park i Pionirska dolina, uz potpunu podršku Općine Centar, i pored poteškoća zbog korone, u ovoj godini uspjeli uspješno realizirati. Do kraja godine očekuje nas još lijepih iznenađenja u Pionirskoj dolini, saopćeno je iz Press službe KJKP Park.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh