open-navfaktor-logo
search
Odluka vlade
U Parizu ponovo policijski sat da bi se zaustavilo širenje COVID-19
Francuska vlada ponovno će uvesti policijski sat za Pariz, a možda i za regiju Ile-de-France  oko glavnog grada, kako bi se zaustavilo širenje COVID-19, rekao je u utorak glasnogovornik vlade Gabriel Attal.
03.11.2020. u 11:25
get url
text

Večernji policijski sat za Pariz, koji bi započeo u 21 sat, dolazi nakon nove, nacionalne blokade koju je prošle sedmice nametnuo predsjednik Emmanuel Macron, rekao je Attal.

- Vratit ćemo policijski sat za Pariz, a možda i za Ile-de-France. Ministarstvo unutrašnjih poslova utvrdit će detalje kasnije tokom dana i bit će izdan ukaz - rekao je Attal za BFM TV, prenosi Reuters.

Francuska je u ponedjeljak izvijestila o rekordnih 52.518 novih slučajeva COVID-19, a broj hospitaliziranih popeo se za više od 1.000, četvrti put u osam dana, jer pandemija ne pokazuje znakove jenjavanja uprkos novom zaključavanju.

Broj umrlih od  COVID-19 u Francuskoj  je porastao za 416 na 37.435, u usporedbi s porastom od 231 u nedjelju i višemjesečnim sedmodnevnim  prosjekom od 345.

Ministar zdravlja Olivier Veran rekao je za radio RTL da se jedan Parižanin zarazi COVID-19 svakih 30 sekundi, dok u prosjeku svakih 15 minuta jedan zaraženi bude primljen u bolnicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.