U organizaciji prijatelja iz Turske: U Mostaru otvorena izložba rukotvorina

objavljeno: 29.12.2017. u 17:49

U organizaciji "Mostar Yunus Emre Enstitüsü" i "Kaymek", u gradu na Neretvi otvorena je posljednja izložba rukotvorina u ovoj godini. 

Izloženo je više od 350 radova od ukupno 194 polaznika kurseva ebru umjetnosti, tehnika veza, pačvorka i kvilinga, koji su se održavali u Mostaru, Konjicu, Stocu, Donjoj Drežnici i Gubavici.

Izložbi su se pridružile mnogobrojne zvanice i predstavnici institucija Republike Turske, predstavnici institucija, organizacija i škola sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, polaznici kursa te brojni drugi gosti.

Direktor Instituta "Yunus Emre Mostar" Yunus Dilber čestitao je svim polaznicima kursa i zahvalio se svima koji su doprinijeli realizaciji još jednog u nizu ciklusa kurseva rukotvorina.

Dilber se posebno zahvalio predavačima na kursevima Šule Juksel i Šenaj Ozdemir kojima su uručeni i pokloni.

Generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir istakla je da je bratimljenje Mostara i Kayserija nešto što nije ostalo samo na papiru i da je veoma sretna što su ovakve aktivnosti jasan pokazatelj jačanja partnerstva i veza dva bratska grada.

Program je posjetila i predstavnica Ministarstva za carinu i trgovinu Esra Tufenkči i izrazila oduševljenje Bosnom i Hercegovinom, Mostarom i jednim ovakvim programom te se zahvalila svima koji su doprinijeli realizaciji izložbe.

Polaznicima kurseva su, nakon ceremonije, uručeni certifikati.

Izložba će ostati otvorena do 5. januara 2018, a moći će se posjetiti svakim radnim danom od 10 do 18 sati.