open-navfaktor-logo
search
Zdravstvo
U Općoj bolnici uskoro otvaranje pedijatrijskog odjela i renoviranog porodilišta
Na površini od 740 kvadratnih metara, Odjeljenje pedijatrije Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' imat će 15 terapeutskih kreveta i dnevnu bolnicu
13.07.2019. u 13:31
get url
text

Direktor Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Zlatko Kravić najavio je da bi sredinom augusta moglo da počne s radom Odjeljenje pedijatrije u toj zdravstvenoj ustanovi.

- Završeni su građevinski radovi i većina oprema je nabavljena, preostaje da bude okončan konkurs za prijem pedijatara. Trebalo bi da bude zaposleno sedam pedijatara, ali vidjet ćemo. Sredinom augusta moglo bi da počne s radom Odjeljenje pedijatrije - naglasio je.

Na površini od 740 kvadratnih metara, Odjeljenje pedijatrije Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' imat će 15 terapeutskih kreveta i dnevnu bolnicu, mjesto gdje će se obavljati najveći dio zdravstvenih aktivnosti. Uz dnevnu bolnica, na Odjeljenju pedijatrije bit će savjetovalište te pedijatrijska ambulanta.

Prostore Odjeljenja pedijatrije u Općoj bolnici oslikale su studentice Treće godine Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu Semra Zaimović, Šejla Manjgafić i Amna Delić. Od studentskog džeparca nabavile su boje, a zahvaljujući njihovom trudu sa zidova dječijih soba smiješe se omiljeni likovi iz crtanih filmova kao što su Mickey Mouse, Winnie-the-Pooh, Sponge Bob i drugi. Sve to da bi boravak pacijentima u toj zdravstvenoj ustanovi bio što ugodniji.

Direktor Kravić ističe da je pri kraju i renoviranje porodilišta te zdravstvene ustanove te najavljuje da bi do kraja ovog ili početkom narednog mjeseca moglo biti otvoreno.

- Radovi su završeni, uglavnom. Potrebno je rasporediti opremu, te bi moglo početi sa radom - kazao je dr. Kravić.

Rekonstrukcija porodilišta Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' vrši se u okviru projekta 'Sve za mame i bebe' što su ga osmislili direktor Zlatko Kravić, šefica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Aida Đurđević i doktorica Armina Rovčanin-Osmanović. Glavni cilj je osigurati bolje i sigurnije uvjete za rad te u konačnici imati zadovoljne, zdrave i sretne trudnice, porodilje, majke i bebe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.