open-navfaktor-logo
search
Protekla 24 sata
U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" 91 pacijent s COVID-19
U protekla 24 sata u COVID odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na hospitalizaciju je primljeno devet srednje teških i teških pacijenata, a četiri su otpuštena iz bolnice. 
03.12.2020. u 09:49
get url
text

U Jedinici intenzivne njege je sedam pacijenata, a na opservaciji u COVID ambulanti dva pacijenta. U COVID odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji je ukupno 91 pacijent, što je blago povećanje u odnosu na prethodna dva dana, saopćili su iz ove bolnice.

Iako je u ovom trenutku briga o COVID pacijentima prioritet, u Općoj bolnici se, uz veliki trud i rad osoblja, pružaju i druge zdravstvene usluge građanima.

- Tokom jučerašnjeg dana na Urgentnom centru ove zdravstvene ustanove je pregledano više od  stotinu pacijenata. Na bolničko liječenje u protekla dva dana su primljena 82 pacijenta, a 65 je izliječeno i otpušteno kući. U proteklih 48 sati su urađena 22 operativna zahvata - navodi se u saopćenju.

Istovremeno, radovi na novoj Covid bolnici - izolatoriju u krugu Opće bolnice napredaju prema planu i njihov završetak se očekuje ovog mjeseca.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.