open-navfaktor-logo
search
Podržali direktora
U Općoj bolnici jutros održana hitna sjednica Upravnog odbora
Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na jutrošnjoj hitnoj sjednici dao je punu podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, v.d. direktoru u vođenju i organizaciji rada ove Ustanove.
11.08.2020. u 08:58
get url
text

- Upravni odbor ponovo iskazuje odlučnost u provođenju svih odluka nadležnih organa zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo i Federacije BiH, koje su u skladu sa zakonskim okvirima i pozitivnim zakonskim propisima. Upravni odbor poziva na hitno uključivanje ministra zdravstva FBiH, bez čijih odluka se ne može pokrenuti lanac odlučivanja i donošenja odluka o načinu liječenja epidemije COVID-19 - navode iz Opće bolnice, prenosi N1.

Upravni odbor pozvao je inspekcijske organe da obiđu i provjere popunjenost posteljnih kapaciteta svih bolničkih ustanova u Kantonu Sarajevo, koje finansira Zavod zdravstvenog osiguranja, naprave uvid u njihov rad i opterećenost i u skladu s zatečenim stanjem donesu odgovarajuće odluke i izvijeste javnost.

- Naša opredjeljenost za puno pružanje svih zdravstvenih usluga građanima KS, a po potrebi i šire, je neupitna i dosad jasno vidljiva i iskazana. Upravni odbor i v.d. direktor ne žele učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama kao i problematičnom načinu zbrinjavanja naših bolesnika, koje bi moglo ugroziti njihovo zdravlje. Ozbiljnost i dostojanstvo liječenja naših bolesnika zaslužuje prije svega popunjavanje praznih bolesničkih kapaciteta a tek potom otvaranje alternativnih smještaja - navode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.