open-navfaktor-logo
search
Vogošća
U oktobru novi cjevovod na Kobiljoj Glavi
Rekonstrukcija se radi u ulici Stara cesta sa izlazom na magistralni put M-18 i onda većim dijelom ulice Kobilja Glava do spoja sa novoizvedenim daktilnim cjevovodom
02.10.2018. u 16:29
get url
text

Postojeći distributivni cjevovod DN100 u ulici Kobilja Glava urađen je prije 40 godina od liveno-željeznih cijevi sa ispunom od olova. Zbog starosti i dotrajalosti te u cilju smanjenja učestalih curenja i gubitka vode ukazala se potreba za rekonstrukcijom cjevovoda.

Prije nekoliko dana počeli su radovi koje su danas obišli Senad Hasanspahić, ministar za komunalnu privredu i infrastrukturu Kantona Sarajevo, Azra Muzur, direktorica KJKP Vodovod i kanalizacija te Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća, sa saradnicima.

Ovim projektom predviđena je rekonstrukcija distributivnog cjevovoda DN100 u ukupnoj dužini 560 metara. Rekonstrukcija se radi u ulici Stara cesta, zatim sa djelimičnim izlazom na magistralni put M-18 i onda većim dijelom ulice Kobilja Glava do spoja sa novoizvedenim daktilnim cjevovodom. Predviđeni materijal za ugradnju je daktilne cijevi DN100, odgovarajućeg tipa i spoja, sa odgovarajućim potrebnim fazonskim komadima, armaturama i hidrantima, a sve u skladu sa zahtjevima i upustvima Tehničke službe Pogona “Vodovoda”.

Prisutni su bili zadovoljni dinamikom i kvalitetom izvođenja radova, a ministar Hasanspahić je dodao da se neće stati na ovome:

- Općina Vogošća već je osigurala sredstva u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja da se nakon ovoga uradi jedna moderna saobraćajnica sa dvoslojnim asfaltom cijelom dužinom. Molim građane za strpljenje s obzirom na to da se radi o vrlo frekventnoj ulici - kazao je ministar Hasanspahić.

Izvođač radova je Mibral Sarajevo, a investitor KJKP Vodovod i kanalizacija. Ugovorena cijena je oko 184.000 maraka. Predviđeno je da se radovi završe u roku 30 radnih dana, navodi se u saopćenju Općine Vogošća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.