open-navfaktor-logo
search
Važno za moral
U Novom Pazaru, prvi put nakon mjesec, nema umrlih od koronavirusa
U Novom Pazaru prethodnog dana, prvi put poslije mjesec, nije bilo preminulih od posljedica virusa korona, kazao je koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Ðerlek i navodi da je situacija u tom gradu pod kontrolom.
18.07.2020. u 10:59
get url
text

Ðerlek je u uključenju za TV Pink naveo da je stanje u Sjenici još ozbiljno i da je trenutno u Novom Pazaru 65 pacijenata iz Sjenice, a da je stanje u Tutinu bolje nego što je bilo, ali daleko od dobrog.

On je rekao da podatak da juče nije bilo preminulih od virusa korona u Novom Pazaru ne smije da zavara i da je potrebna maksimalna ozbiljnost i pripremljenost za neki talas koji može da iznenadi.

Naveo je da je to što juče nije bilo umrlih važno za moral kod zdravstvenih radnika, koji se bore u skafanderima, a moral im je podignut na veći nivo jer se vide rezultati.

- Možemo da kažemo da je situacija u Novom Pazaru pod kontrolom. Zdravstveni sistem Srbije pokazuje da je spreman da se bori protiv ove opake bolesti. Apelujemo na građane u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu da se pridržavaju epidemiološskih mera. Ovu borbu ne možemo dobiti bez građana - poručio je Ðerlek.

Ohrabrujuće je, kaže, jer se veliki broj zdravstevnih radnika koji je bio zaražen vraća na posao, te naveo da je saradnja sa kolegama ljekarima iz cijele Srbije i regiona fantastična.

Primjena mjera, navodi Ðerlek, dala je rezulatate, ali još nije zadovoljan i poziva građane da se još više pridržavaju mjera.

- Koliko god da se mi borimo ovde i dajemo sve od sebe, sve zavisi od naših sugrađana. Ovo je ozbiljna bolest koja odnosi živote - rekao je Ðerlek.

Naveo je da su jutros u Novi Pazar stigla dva saniteta iz Ministarstva zdravlja koja sama vrše dezinfekciju unutar vozila.

- Sa tim sanitetima i onima koji su došli iz dijaspore, pokušavamo da uspostavimo bolju vezu sa Tutinom i Sjenicom da se tu ne desi da neko izgubi život - rekao je Ðerlek.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.