open-navfaktor-logo
search
Donald Trump
U novembru sveobuhvatne sankcije protiv Irana
Trump, koji je predsjedavao sjednicom Vijeća sigurnosti UN-a, istakao je i da je SAD dvaput djelovao nakon što je režim Bashara al-Assada koristio hemijsko oružje protiv, kako je kazao, nevinih civila  
26.09.2018. u 18:04
get url
text

Američki predsjednik Donald Trump u obraćanju pred Vijećem sigurnosti UN-a kazao da se Kina pokušavala umiješati u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).

Trump, koji je predsjedavao sjednicom Vijeća sigurnosti UN-a, istakao je i da je SAD dvaput djelovao nakon što je režim Bashara al-Assada koristio hemijsko oružje protiv, kako je kazao, nevinih civila.

-Rusija i Iran pomažu sirijskom režimu u izvršavanju pokolja. Iran i sirijski režim izvoze nasilje i terorizam - rekao je Trump.

Istakao je da se SAD povukao iz nuklearnog sporazuma s Iranom upravo zbog toga što Teheran podržava terorizam.

Naglasio je da se putem nuklearnog sporazuma vlastima Irana "prelijevao novac", dodajući da će u novembru stupiti na snagu sveobuhvatne sankcije protiv Teherana.

U obraćanju se zahvalio i Turskoj što je pomogla da se izbjegne ofanziva na sirijski grad Idlib.

Američki predsjednik je prvi put predsjedavao sjednicom Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Glavne teme su bile mir i stabilnost u svijetu i sprječavanje širenja oružja za masovno uništenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.