open-navfaktor-logo
search
Žrtva oluje
U nevremenu u Bihaću poginuo muškarac na koga je palo stablo, troje povrijeđenih zadržano u bolnici
U Kantonalnoj bolnici u Bihaću preminuo je muškarac nakon što je, u olujnom nevremenu koje je danas zahvatilo područje ovog grada, na njega palo stablo.
01.08.2021. u 17:39
get url
text

VEZANI TEKST - Snažno nevrijeme pogodilo Krajinu, oluja čupala drveće i prevrnula kamion

Ova vijest potvrđena je iz bolnice za BHRT. U olujnom nevremenu snažni udari vjetra čupali su drveće, a na nekoliko objekata pričinjena je materijalna šteta.

Sve se desilo iznenada, u 15-tak minuta, nevrijeme koje je  preraslo u kratkotrajnu  oluju zahvatilo  je Bihać ali i druge dijelove USK. Ubrzo su u  Kantonalnu bolnicu počeli  pristizati povrijeđeni građani  iz skoro svih  dijelova Kantona, piše rtvusk.ba.

Nažalost, jedan od njih iz Bihaća je,  uslijed teških povreda  uzrokovanih snažnim udarom, preminuo. Ljekari i ostalo medicinsko osoblje borilo se za njegov život, ali povrede su bile smrtonosne.

- Osoba koja je nastradala pješačila je kroz aleju i na nju je palo čitavo drvo. Ukupno smo primili devet osoba zbog povreda uslijed nevremena.  Tri osobe su imale teške tjelesne povrede i one su zadržane, dok su ostale upućene na kućnu njegu. Dvije osobe su iz Cazina, jedna iz Bužima, a ostale su iz Bihaća - rekli su iz Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić za RTV USK. 

Za područje Bihaća na snazi je narandžasti meteoalarm, koji ukazuje na vrlo opasno vrijeme koje iziskuje oprez jer su moguće i ljudske žrtve.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.