open-navfaktor-logo
search
More u septembru
U Neumu turistička sezona u punom jeku: Svi se nadaju da će biti još sunčanih dana
Iako je već 10. septembar, u Neumu turistička sezona ne jenjava. Na plažama se nalazi veliki broj turista koji su ove godine upravo Neum izabrali za svoj godišnji odmor.
10.09.2020. u 19:47
get url
text

Kako su nam kazali čitaoci, plaže su pune kao da je juli ili august, temperature su idealne, a more je odlično za osvježenje.

Kažu nam, također, da je u kafićima dosta djece koja prate nastavu online sa tabletima i sveskama na stolovima, te pišu zadaću.

Neum je ove godine bio top destinacija kako za bh. državljane tako i za one koji su zbog zatvaranja granica i potrebe za testovima na koronavirus kao jedinu ili najpovoljniju opciju imali upravo ovaj jedini bh. grad na moru.

Cijene su slične prošlogodišnjim, kažu nam lokalni iznajmljivači, a do slobodne sobe je bilo teže doći.

- Sada već ima mjesta, mada je iznenađujuće za septembar, i sada veliki broj gostiju. Cijene smo snizili s obzirom na to da je kraj sezone – kaže nam jedan od iznajmljivača.

{$galerijaFotografija}

Četveročlana porodica iz Sarajeva koja je svoj godišnji provela u Neumu ističe kako su jednu noć u privatnom smještaju plaćali 100 maraka.

- S obzirom na to da je ove godine bilo dosta gostiju, dobro je da cijene nisu bile više, ali kada se uzme u obzir šta nam iznajmljivači nude, odnosno ne nude, smatram da je cijena visoka. To su poprilično stare sobe, sa nerenoviranim kupatilima, starim namještajem, naravno bez ikakvog sadržaja, bez TV-a, sa lošim internetom, bez doručka – kaže jedan od gostiju.

U hotelima je ove godine bilo i promotivnih cijena kako bi se privukao što veći broj gostiju, a s obzirom na to da početak sezone zbog koronavirusa nije obećavao puno.

- Mi smo u hotelu ove godine, renoviran je, odličan smještaj, sa doručkom. Sobe se čiste, plaža je blizu. Mi smo prezadovoljni. Drago nam je da su i domaći ugostitelji počeli ulagati u turizam, te nam nude vrhunsku uslugu – kaže jedna od posjetiteljki.

Ima i onih koji su naobdan došli do mora kako bi se samo iskupali.

- Parkirali smo se u Jazinama, malo šetamo, malo se kupamo i sunčamo. Dan je odličan i uživamo. Ovo nije prvi put da smo došli. Bili smo i pretprošli vikend. Uplatimo dnevnu kartu za parking, iskupamo se i navečer idemo nazad. Dnevna karta je osam maraka i gorivo, a hranu ponesemo. Nije puno s obzirom na naš budžet - kažu nam posjetioci iz Konjica.

Svi se nadaju da će lijepo vrijeme u septembru potrajati te da će biti i gostiju, ali i vremena za iskoristiti godišnji odmor kako bi se okupali u moru.

Neum, 10.septembar 2020
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.