open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
U Neumu jutros izmjereno 13 stepeni, narednih dana kiša
Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. Povremeno će biti i kiše. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.
25.01.2020. u 08:57
get url
text
Kiša, ilustracija

Jutros je na Sokocu bilo najhladnije, minus devet stepeni, u Banjoj Luci, Doboj i na Bjelašnici minus tri. U Srebrenici, Tuzli i Zenici minus dva. U Sanskom Mostu i Zvorniku minus jedan, Gradačcu jedan. U Sarajevu tri, Bugojnu i Ivan Sedlu pet, dok je u Neumu bilo 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Današnje biometeorološke prilike ukazuju da će se opća slika postepeno pogoršavati sa odmicanjem dana, izraženije u Hercegovini i na zapadu zemlje. Promjena vremena, uz povećanu naoblaku i južno strujanje, kod osjetljivih osoba uzrokovat će poteškoće poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, probleme sa snom. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom u drugoj polovini dana. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do devet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stupeni.

U ponedjeljak će veći dio dana biti oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, a najviša dnevna će biti 13 stepeni.

U utorak će preovladavati oblačno vrijeme, a mogu se očekivati i povremeni jaki udari vjetra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.