Informaciju su na svojom Facebooku objavili članovi Planinarskog društva Glasinac sa Sokoca, čiji je član bio tragično nastradali 32-godišnjak.

VEZANI TEKST - Još jedna teška nesreća: Sudarili se "audi" i "passat", jedan vozač poginuo, drugi teško povrijeđen

- Pamtit ćemo ga kao pozitivnog, nasmijanog i čovjeka punog energije. Bio je jedan od najspremnijih planinara i ljubitelj adrenalinskih sportova u kojima se posebno isticao. Pavle je bio omiljen lik u Sokocu, a ovo je veliki gubitak za sve nas - naveli su iz PD Glasinac.

Pavle je bio pripadnik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), veliki ljubitelj sporta i prirode.

- Neosporan u svim vrstama adrenalinskih sportova i jedan od najspremnijih planinara i biciklista u Sokocu. Učestvovao je u mnogim društveno-korisnim akcijama kroz koje je pomagao svom mjestu i sugrađanima. Sa načinom života koji je živio, napravio je pozitivnu sliku o svom Sokocu i ljudima koji žive u njemu - naveli su iz ovog planinarskog društva.

Podsjetimo, 32-godišnji Pavle Ninković poginuo je za volanom "audija" prilikom direktnog sudara sa "passatom" kojim je upravljao njegov sugrađanin O. Đ.

Nesreća se dogodila oko 2 sata iza ponoći, a vozač "passata" je također teško povrijeđen i zbrinut je u sarajevskom Kliničkom centru.