open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U narednim danima pretežno oblačno i osjetno svježije
U subotu će se jutarnja temperatura zraka kretati većinom između dva i osam, na jugu zemlje do 11
18.09.2019. u 08:27
get url
text

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuje u sjevernim djelovima, a tokom dana, padavine se očekuju u većem dijelu zemlje. 

Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Većina padavina se očekuje u Bosni i to prijepodne. Hercegovini lokalno slaba kiša poslijepodne. Vjetar, slab do umjeren, na momente i pojačan, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje od 24 do 27 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne, u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima sa kišom. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 23 stepena.

U petak prijepodne po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i devet, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje od 20 do 23 stepena.

U subotu se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po korlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između dva i osam, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.