open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
U narednim danima očekuje se snijeg ili susnježica
Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u Bosni u utorak
26.11.2018. u 09:09
get url
text

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su: na Bjelašnici dva stepena, u Bihaću šest, Jajcu i Sanskom Mostu sedam, Banjoj Luci, Bijeljini, Doboju, Gradačcu, Ivan Sedlu, Sokocu i Tuzli osam, Bugojnom, Livnu i Zvorniku devet, Brčkom i Sarajevu 10, Širokom Brijegu 11, Srebrenici i Trebinju 12, Mostaru 14, a Neumu 16 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 926 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. Poslije podne, najavljen je prestanak padavina u Krajini i u Posavini. Puhat će slab do umjeren vjetar južnog smjera, a na sjeveru Bosne jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od osam do 13, na jugu od 13 do 17 stepeni.

U Sarajevu vrijeme je pretežno oblačno, a tokom dana očekuje se kiša. Najviša dnevna temperatura iznosti će oko 12 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se u Bosni u utorak. Prije podne, kiša se očekuje sjevernim i sjeverozapadnim djelovima. Poslije podne, slaba kiša se očekuje u nižim područjima centralne, istočne i jugoistočne Bosne, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom dana, padom temperature zraka, kiša će u zapadnim i sjeverozapadnim područjima postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

U večernjim satima ili u noći sa utorka na srijedu i u nižim područjima Bosne se očekuje snijeg ili susnježica.

Prije podne u Hercegovini očekuje se umjereno oblačno vrijeme, a tokom poslijepodneva očekuje se naoblačenje praćeno kišom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura. Temperature zraka iznosit će od -1 do šest, na jugu do 10 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni očekuje se u srijedu, a u Hercegovni mjestimično sa slabom kišom. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Temperature zraka od -3 do tri, na jugu do osam stepeni.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima uz nešto više oblačnosti može pasti i malo snijega ili susnježica. Tokom dana očekuje se prestanak padavina. U Hercegovini se može očekivati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jug do četiri, a najviša dnevna od -2 do četiri, na jugu do 10 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.