open-navfaktor-logo
search
UKC Tuzla
U najmnogoljudnijem kantonu već sedam dana niti jedan pozitivan test na koronavirus
U Tuzlanskom kantonu već sedam dana niti jedan testirani uzorak nije bio pozitivan na koronavirus, a za to vrijeme urađena su 893 testa. Za isto vrijeme opravilo se 12 pacijenata kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo virusa SARS-CoV-2.
20.04.2020. u 13:46
get url
text

U Zavodu za mikrobilologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla u posljednja 24 sata testirana su 132 uzorka na koronavirus, a niti jedan od njih nije pozitivan, rekla je danas ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

- Trenutno imamo 58 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 u TK. Broj oporavljenih koji su otpušteni iz bolnice iznosi 20, a tri pacijenta su se oporavila u kućnoj izolaciji. Jedna osoba je prebačena u drugi kanton zbog nastavka liječanja i imali smo dva smrtna slučaja - kaže ministrica Čolić.

U UKC-u Tuzla, od 27. marta do danas, testirano je 2.514 uzoraka od kojih su 84 bila pozitivna. U kućnoj izolaciji na području TK nalazi se 807 osoba.

- Na UKC-u Tuzla od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba, a u Medicinskom institutu Bayer (MIB) jedna osoba te imamo jednu osobu u brčanskoj bolnici. U kućnoj izolaciji je 51 osoba pozitivna na koronavirus - dodaje Čolić.

Hospitalizirani pacijenti su u stabilnom stanju i niko od njih nije priključen na respirator.

Klaster MIB-a sada broji 25 pacijenata, klaster Srebrenik 13, klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla 10, klaster Sapna sedam, klaster Tuzla dvije i jedna "nesvrstana" osoba u Tuzli. Ugašeni su klasteri u Lukavcu, Gračanici i Banovićima. U TK je ukupno 58 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.