open-navfaktor-logo
search
Nesvakidašnja promocija
U muzeju u Splitu dosjetili se: Posjetiteljima poklanjaju žohare sa Madagaskara
Prirodoslovni muzej u Splitu dosjetio se originalnog načina kako privući najmlađe posjetitelje.
10.09.2020. u 08:15
get url
text

Naime, uposlenici muzeja djeci prilikom posjete dijele žohare sa Madagaskara za koje tvrde da su idealni kućni ljubimci, piše dnevnik.hr.

Kako ne bi došlo do neželjenog razmnožavanja, daruju po dvije jedinke istog spola.

Madagaskarski siktajući žohari glasaju se prilikom borbe, parenja ili kada osjete opasnost.

Iako se radi o životinji koju niko ne želi imati u kući, u ovom Prirodoslovnom muzeju uvjeravaju kako su žohari idealni za one koji nemaju uvjete za uobičajene ljubimce.

- Ne može ujesti, nema nikakvog drugog negativnog učinka na napadače, ne stvara nikakav smrad, ne bode, nema ni naglih pokreta. Tako da su oni baš zgodni za kućne ljubimce, samo treba imati neku posudu u kojoj ih možete držati, malo hrane, a jedna jabuka i mrkva može im trajati mjesec - kaže Bože Kokan, viši kustos Prirodoslovnog muzeja Split.

Životni vijek im je do pet godina, a mogu narasti do osam centimetara. Susret s ovim životinjama služi i za oslobađanje od straha.

- Mi njima kažemo da ti veliki ružni kukci nisu ništa opasni. Ako ih malo pomaze, oni će početi ispuštati zvuk jer ih je strah. Onda djeca namjerno izazivaju taj fenomen da oni šište i onda vide da nisu opasni, pa ih maze - dodaje Kokan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.