open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
U Mostaru se očekuje 10.000 ljudi na spektaklu za Novu godinu
Mostar je jedan od bosanskohercegovačkih gradova u kojim će biti organizovan javni doček Nove godine. Mostarce i Mostarke u "najluđoj noći" zabavljat će Indira Levak i grupa Twist, dok je prvi dan 2022. godine rezervisan za nastup grupe "Dva i po čovjeka" i Josipa Palametu.
30.12.2021. u 13:52
get url
text

Sutrašnji program započet će zabavom za najmlađe tačno u podne, dok će novogodišnji koncert na pozornici mostarskog Adventa početi od 21 sat.

- Iza nas je niz dobrih programa. Posebno zapaženi bili su koncerti. Dobra muzika i izuzetna gastro ponuda, između ostalog, doveli su do eksplozije dobrog raspoloženja. Zadovoljni smo, lijepe su reakcije sugrađana, a vodili smo računa i o izboru muzičara, kako bi program zadovoljio sve ukuse. Vrijeme nas je poslužilo na kraju, a sigurni smo i da će biti lijepa i ugodna novogodišnja noć - kazala je na današnjoj konferenciji Sanela Ćorić – Mešić iz Organizacionog odbora Adventa u Mostaru.

Odlične koncerte sutra i prve večeri naredne godine najavio je i tehnički producent Mili Tiro, koji je također izrazio zadovoljstvo kvalitetom svih dosadašnjih programa.

- Tehnički smo zadovoljili velike orkestre, ali i priredbe za najmlađe. Imamo iskusnu ekipu i možemo biti ponosni na to. Obećavam da ćemo za Novu godinu napraviti pravi spektakl. Program je koncipiran od dvije večeri sa po dvije grupe. Indira Levak dolazi sa bendom. To je rasplesan, dinamičan i atraktivan nastup koji malo koga može ostaviti ravnodušnim. Dan kasnije program počinje od 20 sati s nastupom grupe 'Dva i po čovjeka', a nakon njih će nastupiti čovjek s uzlaznom muzičkom karijerom – Josip Palameta, ponos našeg grada. Znamo da je veliko interesovanje, kao i da nam slijedi lijepo vrijeme. Ovom prilikom pozivam i ljude iz drugih gradova da dođu i s nama uđu u, nadam se bolju, 2022. godinu - istakao je Tiro.

Ljudevit Marić, Mili Tiro i Sanela Ćorić - Mešić (FOTO: AA)

Osim programa za odrasle, organizatori su se pobrinuli i za bogat program za najmlađe posjetioce.

- Očekuje nas i 'Dječja nova godina'. Doći će Djed mraz, nastupit će i učenici osnovnih škola, štićenici dječjih domova, a dašak magije će donijeti mađioničar Stefano. Osim Mostaraca, tu će biti i turisti. Imamo informaciju da je u Mostaru za doček Nove godine nemoguće naći slobodan smještaj. Osim programskog, organizacija zahtijeva i posebnu pažnju kada je riječ o sigurnosti - dolala je Ćorić – Mešić.

O sigurnosti posjetilaca brinut će pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), koji će biti angažovani tokom cijelog dana.

- Prema procjenama organizatora, očekuje se oko deset hiljada posjetilaca. Pored službenika Policijske uprave Mostar, bit će angažovana i kompletna Jedinica za operativnu potporu. U 19 sati inspektori, odjel za protueksplozivnu zaštitu će uraditi pregled prostora, kao i okolnih ruševnih objekata. Nakon toga će zauzeti svoja mjesta u blizini pozornice. Osigurani će biti i Staklena banka, Rondo, Kantarevac i park Zrinjevac. Bit će tri četiri 'prstena' službenika policije, dok će rukovodni kadar biti smješten na Špankom trgu. Prvog dana Nove godine svi policajci će biti angažovani do 15 sati. Posebna pažnja će se posvetiti upotrebi pirotehnike, točenju alkohola za maloljetnike, kao i zloupotrebi narkotika. Bit će angažovan dovoljan broj policijskih službenika. U pripravnosti su i sve interventne grupe - istakao je glasonogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić.

Ruke zadovoljno trljaju i turistički radnici u Mostaru, s obzirom da su već rasprodani svi smještajni kapaciteti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.