Četvrtak, 18.08.2022.
FOTO: Faktor

U Mostaru otvoren Zimski grad "Winterville"

Zimski grad ili Winterville, će za mjesec dana trajanja izvesti više od stotinu različitih cjelodnevnih programa, sa ciljem da kreativnim sadržajima zadovolji sve građane Mostara, nudeći istovremeno gastronomsku i drugu ponudu, prilagođenu svim ukusima i mogućnostima

Veliki broj Mostaraca nazočio je svečanom otvoranju Zimskog grada na mostarskom Rondo. Posjetioci su mogli uživati u raznovrsnim sadržajima uz prigodnu muziku, kulturno-zabavni i humanitarni program te tradicionalne gastronomske delicije.

Večeras je, u sklopu prvog dijela programa Zimskog grada, "Advent by Wintherville" otvoreno tek nekoliko kućica sa raznolikom ponudom, dok će ostale biti otvorene nešto kasnije. Upriličeno je i paljenje prve adventske svijeće na vijencu ispred Kosače.

Ove godine poseban događaj bit će "Magic by Winetervill" stacioniran u parku, gdje će biti upriličena posebna bajka s klizalištem za djecu ali i za odrasle, s više zabavnog sadržaja poput gastronomskih sajmova i slično. "Market by Winterville" kreće od 14. decembra na Šetalištu, Korzu i Musali, gdje su postavljene sajamske kućice.

Polovina kućica će imati raznoliku gastronomsku ponudu a u ostalim kućicama će biti smješteno različite rukotvorine, proizvodi , nakiti i sve što ide uz božićne i novogodišnje praznike.

Zimski grad ili Winterville, će za mjesec dana trajanja izvesti više od stotinu različitih cjelodnevnih programa, sa ciljem da kreativnim sadržajima zadovolji sve građane Mostara, nudeći istovremeno gastronomsku i drugu ponudu, prilagođenu svim ukusima i mogućnostima.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh