open-navfaktor-logo
search
Zadovoljna publika
U Mostaru okončana manifestacija Šantićeve večeri poezije
Spuštena je zavjesa na 101. Šantićeve večeri poezije. Bez obzira na poteškoće uzrokovane pandemijom koronavirusa, organizatori, članstvo srpskih prosvjetnih i kulturnih društava Gusle i Prosvjeta, zadovoljni su kompletnom manifestacijom.
18.10.2020. u 22:58
get url
text
Šantićeve večeri poezije

Predsjednica SPKD Prosvjeta Mostar Sanja Bjelica-Šagovnović u izjavi za medije podsjetila je na izložbe, pjesničke večeri, promocije knjiga i predavanja u sklopu manifestacije, a posebno je, kaže, zadovoljna što je u okviru Šantićevih večeri započela Škola srpskog jezika, historije i kulture.

- To je, u stvari, škola za djecu srpske nacionalnosti koja žive na na ovom prostoru, a koja nemaju priliku pohađati časove srpskog jezika u nastavnim planovima i programima Hercegovačko-neretvanskog kantona. Važno je spomenuti i dodjelu 75 stipendija učenicima i studentima u sklopu manifestacije, što nas također, itekako čini sretnima i ponosnima - navela je te kazala da su svi koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju, zadovoljni kako je sve proteklo.

- Svaku večer smo, uprkos pandemiji, imali dobru posjećenost i zaista hvala svima koji su bili uz nas u ovom teškom vremenu dodala je.

Dio programa, zbog opasnosti koronavirusa, organizovan je na otvorenom, a i ove godine neki programi u sklopu manifestacije održani su u Nevesinju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.