open-navfaktor-logo
search
U 28 kontrola
U Mostaru, Čapljini, Jablanici i Konjicu inspektori otkrili 11 neprijavljenih radnika
Porezna uprava Federacije BiH, Kantonalni porezni ured Mostar je 23.11.2021. godine izvršio 28 inspekcijskih kontrola kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici u djelatnostima trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i ostale uslužne djelatnosti.
24.11.2021. u 16:23
get url
text

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čapljine, Jablanice i Konjica, a cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika nacrno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 11 neprijavljenih radnika, osam obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i dva objekta koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćeno je šest objekata i izdato je 14 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama 30.800 maraka, navodi se u saopćenju Porezne uprave Federacije BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.