Specijalitet

U Moskvi pripremili doner od 500 kilograma

Objavljeno: 08.10.2019. u 21:50

Posebnu pažnju je privukao ogromni doner kojeg su na velikoj mašini pripremili turski kuhari koji su ovim poznatim specijalitetom počastili i posjetioce sajma

FOTO: AA

U ruskoj prijestolnici Moskvi veliku pažnju građana i turista je privukao ogromni doner od 500 kilograma. U Moskvi se održava 22. po redu Međunarodni sajam Pir Expo na kojem su ove godine svoje proizvode u oblasti kateringa i ugostiteljstva izlagale kompanije iz svih krajeva svijeta.

Posebnu pažnju je privukao ogromni doner kojeg su na velikoj mašini pripremili turski kuhari koji su ovim poznatim specijalitetom počastili i posjetioce sajma. U jednom momentu čak se formirao i dugi red ljubitelja doner kebaba.

Umit Ucar, član Upravnog odbora Federacije turskih kuhara, kazao je da su brojni posjetioci željeli probati doner koji, kako je rekao, na svakom sajmu u svijetu privuče veliku pažnju ljubitelja dobre hrane.

Istakao je također da kulinarstvo i turizam mogu u značajnoj mjeri doprinijeti jačanju prijateljskih odnosa među ljudima i zemljama širom svijeta.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije