open-navfaktor-logo
search
Specijalitet
U Moskvi pripremili doner od 500 kilograma
Posebnu pažnju je privukao ogromni doner kojeg su na velikoj mašini pripremili turski kuhari koji su ovim poznatim specijalitetom počastili i posjetioce sajma
08.10.2019. u 21:50
get url
text

U ruskoj prijestolnici Moskvi veliku pažnju građana i turista je privukao ogromni doner od 500 kilograma. U Moskvi se održava 22. po redu Međunarodni sajam Pir Expo na kojem su ove godine svoje proizvode u oblasti kateringa i ugostiteljstva izlagale kompanije iz svih krajeva svijeta.

Posebnu pažnju je privukao ogromni doner kojeg su na velikoj mašini pripremili turski kuhari koji su ovim poznatim specijalitetom počastili i posjetioce sajma. U jednom momentu čak se formirao i dugi red ljubitelja doner kebaba.

Umit Ucar, član Upravnog odbora Federacije turskih kuhara, kazao je da su brojni posjetioci željeli probati doner koji, kako je rekao, na svakom sajmu u svijetu privuče veliku pažnju ljubitelja dobre hrane.

Istakao je također da kulinarstvo i turizam mogu u značajnoj mjeri doprinijeti jačanju prijateljskih odnosa među ljudima i zemljama širom svijeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.