- Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona realizovali operativnu akciju na području općine Čitluk, a zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela "Krivotvorenje isprave" iz člana 373. stav 1. KZ FBIH, "Ovjeravanje neistinitog sadržaja" iz člana 375. stav 1. i 2. KZ FBiH i "Prevare" iz člana 294. stav 1. i 2. KZ FBiH – navode iz FUP-a.

Navode da je po naredbi Općinskog suda u Čapljini, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, izvršen pretres na dvije lokacije, nakon čega su uhapsili osobu inicijala I.Ć. (1986.) iz Međugorja, općina Čitluk, instruktor u autoškoli.

- Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2016. do 2021. godine sačinio krivotvorena Uvjerenja o uspješno položenom vozačkom ispitu za vozača motornih vozila za čije izdavanje je nadležno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, te je na taj način omogućio izdavanje važeće vozačke dozvole sa krivotvorenim podacima za najmanje 69 osoba  za šta su mu plaćali novčane iznose od 100 do 2.000 KM čime je stekao protivpravnu imovinsku korist, od čega velikom broju osoba za posebne vozačke kategorije C i D što su vozači kamiona i autobusa ili im je bilo polaganje po prvi put – navode u saopćenju.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predat Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu.