open-navfaktor-logo
search
Odavanje počasti
U MC Srebrenica žrtve genocida poslale simbolične poruke u znak sjećanja na žrtve holokausta
Povodom Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust, danas je na simboličan način ovaj datum obilježen i u Memorijalnom centru Srebrenica.
27.01.2022. u 16:52
get url
text

Žrtve genocida u Srebrenici koji su ujedno i članovi tima Memorijalnog centra poslali su kratkim videom poruke u znak sjećanja na žrtve Holokausta.

Porukama poput "Nikad više", "Zajedno se sjećamo", te "Ukoliko bismo šutjeli minut samo za svaku žrtvu holokausta, šutjeli bismo 11 i po godina", preživjeli u genocidu u Srebrenici su željeli reći da kao što se sjećaju svojih žrtava, zauvijek će se sjećati i svih nevino ubijenih u holokaustu, saopćio je MC Srebrenica.

Podsjećamo da je Memorijalni centar Srebrenica preduzeo i aktivnosti kojim se želi uvezati i uspostaviti trajnu saradnju sa nekoliko memorijala koji su posvećeni čuvanju sjećanja i istraživanju Holokausta. Rezultat je to projekta "Istina, dijalog, budućnost" koji Memorijalni centar provodi uz podršku Vlade Ujednjenog Kraljevstva i Britanske ambasade u Sarajevu.

- Zajedno se sjećamo, zajedno pamtimo i preživjelima u holkaustu želimo poručiti da nisu sami u svom sjećanju na njihove žrtve - saopćili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.