open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz MUP-a
U masovnoj tuči na Ilidži povrijeđen 59-godišnji muškarac
Faktor nezvanično saznaje da su vinovnici incidenta poznati privrednik sa jedne, te uposlenik jedne medijske kuće iz Sarajeva, sa druge strane
01.11.2019. u 17:11
get url
text

Dvije osobe su povrijeđene, od kojih jedna teže, u masovnoj tuči koja se jučer dogodila u ulici Butmirska cesta na Ilidži, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Tuča se, prema informacijama iz policije, dogodila u 13.20 sati.

- Tom prilikom je S. M.,rođen 1960. godine, nastanjen u Sarajevu, zadobio je teške tjelesne povrede, dok je A. K., rođen 1984. godine, nastanjen u Sarajevu, lakše povrijeđen - navedeno je u informaciji MUP-a KS.

Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomooć KS, a potom i u sarajevskom Kliničkom centru, nakon čega su obojica upućena na kućno liječenje.

- O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se S. M. ispita na okolnosti počinjenog krivičnog djela iz člana 362. KZ FBiH (nasilničko ponašanje, op. a.), a A. K. na okolnosti počinjenog krivičnog djela iz člana 172. KZ FBiH (teška tjelesna ozljeda). Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz MUP-a KS.

Faktor nezvanično saznaje da su vinovnici incidenta poznati privrednik sa jedne, te uposlenik jedne medijske kuće iz Sarajeva, sa druge strane.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog incidenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.