Prava drama odvijala se na stadionu Velodrome. Da je Sead Kolašinac u 86. minuti realizirao zicer i zatresao mrežu, umjesto što je sa samo tri metra poslao loptu glavom pored gola, Marseille bi vjerovatno slavio, ovako je ostao bez svega.

U četvrtoj minuti nadoknade francuski tim i dalje je pokušavao probiti bedem koji su postavili Englezi. Rezultat 1:1 donosio je Marseilleu treće mjesto u grupi, proljeće u Evropi i takmičenje u Evropskoj ligi. No toga svi igrači Marseillea nisu bili svjesni ili nisu bili upoznati s tom činjenicom.

Zbog jednog od posljednjih napada Marseillea totalno je poludio i trener Igor Tudor. Kada su igrači Marseillea izgubili loptu i kada je bilo jasno da će Tottenham krenuti u kontranapad i po pobjedu, defanzivci domaćeg tima uglavnom su pogledom ispratili jurnjavu gostiju prema njihovom golu. Nije pomoglo ni to što je Tudor utrčao u teren i bijesno pozivao igrače da se vrate.

Pierre - Emile Hojbjerg hirurški precizno je pogodio mrežu za trijumf Tottenhama i za potpuno izbacivanje Marseillea iz Evrope.

Ovdje pogledajte dramatičan rasplet na Velodromeu.