open-navfaktor-logo
search
Pretres i hapšenja
U Laktašima pronađen "mercedes" vrijedan 400.000 KM ukraden u Zagrebu
Pripadnici MUP-a RS-a i Policijske uprave Banja Luka pronašli su u mjestu Boškovići kod Laktaša skupocjeno vozilo marke "mercedes-benz" tip AMG GTR, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti preko 200.000 eura, a koji je u periodu od 11. februara do 21. februara 2023. godine ukraden na području Zagreba.
09.03.2023. u 11:29
get url
text
Pronađeni mercedes

Sinoć oko 21 sat je u mjestu Boškovići obavljen pretres i uhapšeni su M.Ć. i A.M., a osim ukradenog mercedesa privremeno je oduzeto i vozilo "BMW X5".

- Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a je putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila, a operativnim radom i međusobnom razmjenom releventnih saznanja MUP-a RS-a, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako su nepoznata osoba ili više njih ukrali navedeno vozilo koje je izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši - saopćeno je danas iz MUP-a RS.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjoj Luci.

Oduzet i BMW (FOTO: MUP RS)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.