Sinoć oko 21 sat je u mjestu Boškovići obavljen pretres i uhapšeni su M.Ć. i A.M., a osim ukradenog mercedesa privremeno je oduzeto i vozilo "BMW X5".

- Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a je putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila, a operativnim radom i međusobnom razmjenom releventnih saznanja MUP-a RS-a, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako su nepoznata osoba ili više njih ukrali navedeno vozilo koje je izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši - saopćeno je danas iz MUP-a RS.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjoj Luci.

Oduzet i BMW (FOTO: MUP RS)