Utorak, 11.05.2021.
FOTO: Screenshot

U kući policajca osumnjičenog za ubistvo Irene Predojević pronađen arsenal oružja

Jeličićeve kolege su u šoku nakon njegovog hapšenja zbog brutalnog ubistva i tvrde da nisu mogli ni naslutiti ovakav razvoj događaja

Policajac Goran Jeličić, koji je osumnjičen za ubistvo Irene Predojević 2005. godine, saslušavan je neposredno nakon tragičnog događaja, a čak je, kako nezvanično saznajemo, tada prošao poligraf.

Kako nezvanično saznajemo od nekih njegovih radnih kolega u Policijskoj stanici Bosanska Dubica, koja pripada PU Prijedor, svi su u šoku nakon njegovog hapšenja u svojstvu osumnjičenog za ovo brutalno ubistvo i tvrde da nisu mogli ni naslutiti ovakav razvoj događaja.

Službenici MUP-a RS-a pronašli su danas veću količinu municije i eksplozivnih materija prilikom pretresa njegove kuće, među kojima su, kako nezvanično saznajemo, raketni bacač, pištolji, puške i meci.

Načelnica Odjeljenja MUP-a RS-a za odnose sa javnošću Mirna Miljanović navela je da je prilikom pretresa kuće i ostale imovine osumnjičenog u većoj količini pronađeno oružje i ostala borbena sredstva veće razorne moći.

- Osim izvještaja za krivično djelo teško ubistvo počinjeno na vrlo okrutan i svirep način, protiv osumnjičenog će biti podnesen i izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija - rekla je Miljanović.

Pretres i jučerašnje hapšenje osumnjičenog su obavili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a. Prema saznanjima iz istrage, on je tokom policijske službe "zaradio" nekoliko krivičnih prijava, ali sve do sada nije bio suspendovan.  On je, između ostalog, bio i dugogodišnji trener u Klubu borilačkih vještina "Obilić" u Bosanskoj Dubici.

Jeličić je danas predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

- Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS predali su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor osobu G. J. iz Bosanske Dubice uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija – saopćeno je iz MUP-a RS.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh