open-navfaktor-logo
search
Oproštaj od Švabe
U krcatoj sali porodica i brojni sportski velikani: Baždarević u suzama na Osimovoj komemoraciji
U Narodnom pozorištu u Sarajevu u 11 sati počela je komemoracija velikanu bh. sporta i fudbala Ivici Osimu, koj je preminuo 1. maja u 81. godini života.
14.05.2022. u 11:27
get url
text

Na komemoraciju u Narodno pozorište osim članova porodice Osim, Ivicine supruge Asime, kćerke Irme, sinova Amara i Selmira, stigle su brojne ličnosti iz sportskog, javnog, kulturnog, političkog života Bosne i Hercegovine, regije, Evrope i svijeta.

Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Nikola Nikić, Safet Sušić, Dušan Bajević, Dragan Stojković Piksi, Fuad Muzurović, Predrag Pašić, Husref Musemić, Mehmed Janjoš, Blaž Slišković, Srećko Katanec, Zvonimir Boban su među brojnim sportskim ličnostima koje su zauzeli svoje mjesto u krcatoj sali.

Osimov odlazak na bolji svijet mnogima je teško pao, a fotoreporteri su u Narodnom pozorištu u suzama "uhvatili" Mehmeda Baždarevića.

FOTO: FK Željezničar

Pored navedenih sportskih velikana na komemoraciju došli su član Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik SDA Bakir Izetbegović sa suprugom Sebijom, premijer FBiH Fadil Novalić, Bogić Bogićević, Saša Magazinović, Dino Merlin, Haris Džinović.

Delegaciju Fudbalskog saveza BiH predvodi predsjednik Vico Zeljković, a naravno na posljednji oproštaj od Osima došli su i sadašnji bivši članovi Željinog menadžmenta, treneri, fudbaleri...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.