open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
U kotlinama i uz riječne tokove na istoku BiH smanjena vidljivost zbog magle
 Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u istočnim krajevima Bosne i Hercegovine jutros se skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost zbog jutarnje magle.
23.04.2020. u 06:54
get url
text

Promet vozila je slabiji, a iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. 

Potpuna zabrana kretanja na području BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Sarajevo zapad, zbog servisiranja tunela Gaj i Igman, do subote (25.04.) do 20 sati, saobraćaj se preusmjerava dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a apelujemo na vozače da na ovoj dionici voze znatno smanjenom brzinom.

Na magistralnim putevima Srbljani-Bosanska Krupa (kanjon Une) i Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica) u toku su sanacioni radovi, zbog čega se na mjestu radova saobraća usporeno, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra od 08 do 15 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.