open-navfaktor-logo
search
Saradnja s Italijom
U Konjicu se otvara 20 novih radnih mjesta
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, direktor talijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, Emanuele Verzegnassi i projekt menadžer firme "Eurosjaj" Konjic Admir Pekić potpisali su u četvrtak u Konjicu ugovor o pokretanju sestrinske firme CO.VE. Engineering Srl u Konjicu, koja bi trebala početi s radom u septembru.
14.07.2022. u 17:37
get url
text

Otvaranje spomenute kompanije omogućit će zapošljavanje novih 20 radnika, saopćeno je iz Grad Konjica.

- Grad Konjic nastoji biti na usluzi privredi i privrednicima i stvoriti povoljan poslovni ambijent za potencijalne investitore. Te mjere daju rezultate, što su na naše zadovoljstvo prepoznali predstavnici firme iz Italije, koji su se odlučili investirati u Konjic nakon što smo im tokom njihovog nedavnog boravka prezentirali sve ono što Konjic ima i pruža kada je riječ o poslovanju – kazao je gradonačelnik Ćatić.

Istakao je kako su ih također uvezali s drugim općinama u Bosni i Hercegovini, sa susjednom Općinom Jablanica te da se nadaju da će u skorije vrijeme proširiti svoje proizvodne kapacitete i na području Jablanice, ali i drugih bh. sredina.

Direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl, Emanuele Verzegnassi, kazao je kako bi njihova sestrinska firma trebala početi s radom u septembru te da će neposredno prije toga vršiti prijam radnika koji su im potrebni. Po njegovim riječima, za početak će to biti 20 radnika.

- Kao što smo to rekli prošli put, ovo će biti početak jedne velike, lijepe priče, koja će, nadamo se, imati dug tok. Krajem augusta imamo namjeru ovu priču proširiti s potencijalnim investitorima iz Njemačke, Austrije i Italije, koji će posjetiti Konjic i Jablanicu i vidjeti sve ono što je nedavno nama prezentirano. Nadam se da će biti zadovoljni, kao što smo to mi i da ćemo privući i druge investitore da ulažu u Bosnu i Hercegovinu i da se ova priča nastavi dalje – kazao je Verzegnassi.

Admir Pekić, projekt menadžer firme "Eurosjaj", koja će biti podrška kompaniji CO.VE. Engineering Srl, istakao je kako su radovi na pripremi za otvaranje spomenute firme u Konjicu u toku.

Naglasio je kako ga najviše raduje činjenica što će uskoro biti zaposleni mladi ljudi, saopćeno je iz Grada Konjica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.