open-navfaktor-logo
search
Zajedno s Fortom
U kojem svojstvu Sabina Ćudić održava sastanke u Vladi KS?
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto razgovarao je danas s otpravnikom poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini Serhiijem Miniailom.
04.03.2022. u 14:36
get url
text

Saopćeno je to iz Vlade Kantona Sarajevo.

Tokom razgovora premijer Forto je naveo da budno prati dešavanja, te prenio izraze suosjećanja i podrške ukrajinskom narodu, koji prolazi kroz slične patnje kao što su prolazili stanovnici BiH prije tri decenije. Iskazao je spremnost da Kanton Sarajevo, koliko god je u mogućnosti, pomogne narodu te zemlje.  

Foto: Vlada KS

- Na Vladi KS ću hitno delegirati da se iznađu mehanizmi kako bi se humanitarna pomoć dopremila narodu Ukrajine - naveo je premijer Forto, dodavši da će Vlada zasigurno iznaći model po kojem će konkretno pomoći.

Miniaili je zahvalio na podršci, te izrazio nadu da će vlasti, ali i svi ostali u Bosni i Hercegovini koji su u mogućnosti, pomoći njegovoj državi.

S druge strane, istom sastanku je, iako to nije prikazano na zvaničnoj stranici Vlade KS, prisustvovala i Fortina stranačka kolegica Sabina Ćudić.

Na fotografiji koja je objavljena na stranici Kantona nje nema, ali zato na njenom Twitter profilu su zajedno sa Miniailom u zgradi Vlade KS.

- Sastali smo se sa otpravnikom poslova Ambasade Ukrajine u BiH Serhii Miniailom, kako bi pronašli načine da pomognemo – napisala je Ćudić.

U kojem svojstvu je Ćudić prisustvovala sastanku u Vladi KS, iako nije službenik Vlade, nije poznato.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.