Akcija u Kragujevcu

U Kliničkom centru uhapšeno 13 osoba zbog korupcije

Objavljeno: 17.09.2019. u 18:27

Počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u postupku javnih nabavki kojima su ostvarili protupravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara ili oko 217. 000 eura

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Repubike Srbije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih djela kojima su nanijele štetu Kliničkom centru Kragujevac.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u postupku javnih nabavki kojima su ostvarili protupravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara ili oko 217.000 eura uhapšeni su rukovodilac u Kliničkom centru Kragujevac D. P. (49) i N. S. (48), kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme, prenose srbijanski mediji saopćenje MUP-a Srbije.

Također, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i falsificiranja službene isprave uhapšen je i rukovodilac u Kliničkom centru Kragujevac G.A. (55), koji se sumnjiči da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije