open-navfaktor-logo
search
Strahovita greška
U klinici za oplodnju pomiješali embrije, žena rodila tuđe dijete
Anni i Ashot Manukyan iz SAD-a žrtve su strahovite greške laboratorije za potpomognutu oplodnju
13.07.2019. u 09:26
get url
text
Bračni par Anni i Ashot Manukyan

Bračni par iz Armenije koji živi u Americi Anni i Ashot Manukyan obratili su se klinici CHA Fertility u Los Angelesu radi potpomognute oplodnje. Radi se o multinacionalnoj kompaniji s ordinacijama i laboratorijama širom svijeta. Anni su implatirana dva embrija, ali postupak je bio neuspješan i nije rezultirao trudnoćom.

Naime, nekoliko mjeseci kasnije, u aprilu ove godine, par su pozvali na rutinsku kontrolu i uzeli uzorke DNK iz usta. Dan kasnije su ih ponovo pozvali. Ljekar i psiholog su im rekli da zapravo nije bila riječ o rutinskom pregledu nego o DNK testiranju kako bi ustanovili da su oni biološki roditelji djeteta drugog para koji su također bili klijenti laboratorije.

Dječak se rodio krajem marta u New Yorku. Njihov sin Alec imao je šest sedmica kad su ga prvi put vidjeli. Inače, Anni i Ashot imaju sedmogodišnju kćerku, a sada strahuju da postoji mogućnost kako je još jedno njihovo dijete rođeno negdje širom zemlje. Podigli su tužbu protiv CHA, a nakon šest sedmica uspjeli su dobiti starateljstvo nad sinom te su ga krajem maja doveli kući, piše Daily Mail.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.