Od Covid-infekcije se oporavilo šest osoba i nije bilo preminulih. Od spomenutog broja novozaraženih, jedna osoba pripada porodičnom klasteru ili kontaktu sa ranije zaraženom osobom, zbog čega je u samoizolaciji od ranije.

Trenutno je u KS hospitalizirano 40 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 24, a u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" njih 16. Nema pacijenata na respiratoru, a i kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti ne koristi niko od hospitaliziranih u navedenim bolnicama.

Kanton Sarajevo danas bilježi 201 aktivni slučaj Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 967 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je ukupno 52.571 osoba zaražena koronavirusom i 51.087 izliječenih.
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je sedam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 12.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 46 pacijenata, od kojih su dva transportovana na bolničko liječenje u Opću bolnicu. Na drive-in punktu na Vrbanji uzeta su 62 PCR uzorka. Ukupno je proteklog dana na drive-in punktu i u Covid-ambulantama izvršeno 154 PCR testiranja. Covid-pozivni centar je zabilježio 65 poziva, a obavljen je i 91 razgovor sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS saopštavaju da će danas, u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch", biti nastavljena imunizacija onkoloških pacijenata, te revakcinacija građana sa zakazanim terminima. Danas je planiran i nastavak vakcinacije i revakcinacije uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH.

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, saopćio je Press KS.