open-navfaktor-logo
search
Humana gesta
U Kantonalnu bolnicu u Bihaću stigla oprema koju je osigurao Džanan Musa
Monitori za praćenje kliničke slike pacijenata koje je osigurao košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa, stigli su danas u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.
10.04.2020. u 16:18
get url
text

- Džanan je obećao, a mi smo danas u njegovo ime realizirali akciju. Ponosan sam i sretan što smo osigurali u ovim momentima neophodnu opremu za našu bolnicu, odnosno pacijente Odjela za infektivne bolesti. Hvala našem kontaktu i svim ljudima koji su pomogli  da prvi ovakvi Shiller aparati u BiH, budu upravo instalirani u Kantonalnoj bolnici u Bihaću - rekao je Džananov brat Dženis Musa.

Jednom od najboljih mladih košarkaša u Evropi zahvalio se i direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

- Ovo je prije svega ljudska gesta našeg sugrađanina i u ime svih nas veliko hvala. Suvišno je govoriti o značaju ovakve moderne opreme, pogotovo u aktuelnim vanrednim okolnostima. Moram naglasiti i da Džanan Musa nije jedini naš sugrađanin koji trenutno pomaže Kantonalnoj bolnici. S obzirom da pomoć stiže od velikog broja ljudi, moram se svima zahvaliti i reći da uz njihovu pomoć i podršku nabavljamo opremu, lijekove, zaštitna i dezinfekcijska sredstva - istakao je doktor Havić.

Ponovljeno je kako Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić" trenutno raspolaže zadovoljavajućim kontingentom neophodne opreme, lijekova i sredstava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.