open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
U Kantonalnom sudu počinje ponovljeno suđenje Sanjinu Sefiću
Sudskim vijećem ponovo predsjedava sudija Igor Todorović, koji je u prvostepenom postupku Sefića osudio na 14 i po godina zatvora 
03.07.2019. u 08:24
get url
text

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će početi ponovljeni postupak protiv Sanjina Sefića i drugih, koji se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč i Selma Agić u oktobru 2016. godine u Sarajevu.

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ranije je djelimično uvažio žalbe Tužilaštva, branilaca optuženih i punomoćnika oštećenih izjavljene na prvostepenu presudu u ovom prtedmetu.

Istovremeno, Vrhovni sud FBiH ukinuo je nepravomoćnu presudu od 26. septembra 2018. godine i predmet vratio sarajevskom Kantonalnom sudu na ponovno suđenje. Sudskim vijećem ponovo predsjedava sudija Igor Todorović, koji je u prvostepenom postupku Sefića osudio na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Istom presudom, Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić oslobođeni su optužbi za krivično djelo - pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Sefić se tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, "golfom 6" krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

U istom predmetu, Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, optuženi su da su pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, a Saud Nišić za pomoć Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.