open-navfaktor-logo
search
Stambeno zbrinjavanje
U Kalesiji 20 porodica dobilo ključeve stanova
Kroz realizaciju državnog projekta za stambeno zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini završena je izgradnja zgrade u općini Kalesija.
07.03.2023. u 12:12
get url
text

Projekat izgradnje stambenih jedinica za neprofitno socijalno stanovanje podržan je od Razvojne banke Vijeća Evrope, donatora / kreditora i domaćih institucija.

Stambena zgrada sa 20 stanova izgrađena je i predata korisnicima iz socijalnih kategorija i porodica raseljenih u općini Kalesija. Implementator projekta RSP u Federaciji BiH je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

FOTO: FMROI

Današnjem uručenju ugovora odabranim korisnicima prisustvovali su predstavnici donatora, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

- Danas predajemo ključeve stanova za 20 porodica. To predstavlja veliku radost za nas, a posebno za porodice koje su od danas riješile stambeno pitanje. Kalesija je primila veliki broj raseljenih osoba iz susjednih općina Podrinja i doline Spreče, na čemu smo također zahvalni. Uz dobru saradnju sa lokalnom zajednicom došli smo do zajedničkog cilja - istakao je ministar Ramić, saopćio je FMROI.

FOTO: FMROI

Gradi se dodanih 79 stanova.

- U  toku je izgradnja dodatnih 79 stanova istog tipa stanovanja i vjerujemo da će useljenje biti u bliskoj budućnosti. Iza nas je predan i posvećen rad, ali to se sve zaboravi kada dođete do konačnog cilja koji "na kraju dana" poluči rezultat da će u Kalesiji trajno biti zbrinuto oko 100 porodica - zaključuje Ramić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.