open-navfaktor-logo
search
Doći će i Kavazović
U Kaknju jubilarna 20. večer Kur'ana: "To je oaza u kojoj se napajamo"
Istakao je da je ova večer također posebna jer će gost predavač biti reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović
31.12.2019. u 11:29
get url
text

Dvadeseta večer Kur'ana bit će održana večeras sa početkom u 18.30 sati u Sportskoj dvorani u Kaknju.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kakanj Sulejman efendija Čeliković za Faktor je kazao da je ova noć ustvari jedno veliko druženje sa prelijepim porukama.

- Ovo je jubilarna 20. večer Kur'ana. Posebna je po tome što u njoj nalazimo svoje vlastito ohrabrenje, svoje poruke, to je oaza u kojoj se napajamo, u kojoj jačamo i međusobno se povezujemo. Značajno je da promovišemo i naše polaznike hifza, kojih imamo više od 70, zatim naše hafize, naše karije iz BiH, a imamo i karije iz Turske koji će nas također počastiti svojim glasovima – kazao je Čeliković.

Istakao je da je ova večer također posebna jer će gost predavač biti reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović.

- To je vrijeme u kome se lijepo osjećamo, ja to zovem oaza u vremenu, situaciji i okruženju u kojem se nalazimo. Prošle godine imali smo oko 3.000 posjetitelja. Ne znam da li može biti više ljudi nego prošle godine jer nisu svi mogli ni stati, bili su puni hodnici, posjetitelji su ostali i na ulazu. Moram priznati i čestitati tim ljudima koji stoje sve vrijeme održavanja programa. Neki dođu dosta ranije kako bi imali svoje mjesto. I ove godine očekujemo veliki broj posjetilaca. Iako imamo direktan prijenos na našoj lokalnoj televiziji, mislili smo da će to utjecati na smanjenje broja posjetilaca, međutim broj se ne smanjuje, naprotiv – kazao je Čeliković.

Učači na večerašnjoj manifestaciji su hafiz Ahmed Karal, hafiz Ismail Džošar, Mustafa Pašić, Muhamed Vehab, Madžid Aganhodžić, hor Ak Saray, Bilal Zukan, polaznici škole hifza, a voditelj programa je Mirza Mušija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.